Volledig scherm
Vijftien ton hasj werd onderschept bij de kust van Alicante. In Tholen zijn huiszoekingen gedaan. © Politie

Huiszoekingen in Tholen en Harlingen na vondst drugsboot in Spanje

THOLEN - Een Thoolse man is in Spanje samen met twee andere Nederlanders aangehouden. Op het schip waar zij werkten is vijftien ton hasj gevonden. De politie heeft zondagmiddag het huis van de Tholenaar doorzocht.

Het twintig meter lange schip werd voor de kust van Alicante onderschept door de Guardia Civil. De actie maakte deel uit van een operatie tegen drugshandel.

De Spaanse politieboot Río Guadiaro begeleidde het schip met de drugsvondst naar de haven van Alicante. Daar zijn drie Nederlanders, onder wie de Tholenaar, aangehouden. Ook een vierde opvarende is opgepakt. Die had geen Nederlandse nationaliteit.

De politie deed zondagmiddag huiszoekingen in Tholen en in Harlingen. Of daarbij iets gevonden is, wil de politie niet zeggen.

De verdachten zitten in Alicante in de cel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.