Volledig scherm
© Stock.xchng

Hoogzwangere Middelburgse dolblij met aanbod ander ziekenhuis na rechtszaak

MIDDELBURG - Een hoogzwangere vrouw uit Middelburg die zich in ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom niet mocht laten begeleiden door haar eigen verloskundige kan in een ander ziekenhuis terecht om daar naar eigen wensen te bevallen. Haar verloskundige Pauline Doedens heeft dat woensdag gezegd.

"Ze is heel erg blij", zegt Doedens tegen de PZC. "Ze hoeft nu niet te kiezen tussen haar veiligheid en de bevalling." De Middelburgse zal naar verwachting binnen enkele weken bevallen. 

Vorige week probeerde de vrouw via de rechter af te dwingen dat ze in het Bravis-ziekenhuis mocht bevallen onder leiding van haar eigen verloskundige maar ze verloor een kort geding.

Bravis wilde de wensen van de vrouw om medische redenen niet inwilligen. Volgens het ziekenhuis moet ze worden begeleid door een gynaecoloog omdat ze een risicopatiënt is, onder andere omdat haar eerste kind is geboren na een keizersnede.

Doedens zegt dat ze na de rechtszaak is benaderd door een gynaecoloog van een ander ziekenhuis die hulp en ruimte heeft aangeboden. Om welk ziekenhuis het gaat wil de verloskundige niet zeggen. 

Doedens: "Het ziekenhuis stelt prijs op geheimhouding en wil er geen publiciteit aan besteden. Dat respecteer ik en wil daarom niet zeggen waar ze gaat bevallen." Ze laat weten dat het gaat om een ziekenhuis in de regio, op acceptabele afstand van Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.