Volledig scherm
© Stock.xchng

Hoogzwangere Middelburgse dolblij met aanbod ander ziekenhuis na rechtszaak

MIDDELBURG - Een hoogzwangere vrouw uit Middelburg die zich in ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom niet mocht laten begeleiden door haar eigen verloskundige kan in een ander ziekenhuis terecht om daar naar eigen wensen te bevallen. Haar verloskundige Pauline Doedens heeft dat woensdag gezegd.

"Ze is heel erg blij", zegt Doedens tegen de PZC. "Ze hoeft nu niet te kiezen tussen haar veiligheid en de bevalling." De Middelburgse zal naar verwachting binnen enkele weken bevallen. 

Vorige week probeerde de vrouw via de rechter af te dwingen dat ze in het Bravis-ziekenhuis mocht bevallen onder leiding van haar eigen verloskundige maar ze verloor een kort geding.

Bravis wilde de wensen van de vrouw om medische redenen niet inwilligen. Volgens het ziekenhuis moet ze worden begeleid door een gynaecoloog omdat ze een risicopatiënt is, onder andere omdat haar eerste kind is geboren na een keizersnede.

Doedens zegt dat ze na de rechtszaak is benaderd door een gynaecoloog van een ander ziekenhuis die hulp en ruimte heeft aangeboden. Om welk ziekenhuis het gaat wil de verloskundige niet zeggen. 

Doedens: "Het ziekenhuis stelt prijs op geheimhouding en wil er geen publiciteit aan besteden. Dat respecteer ik en wil daarom niet zeggen waar ze gaat bevallen." Ze laat weten dat het gaat om een ziekenhuis in de regio, op acceptabele afstand van Middelburg.

  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910