Volledig scherm
Storing © PZC

Honderden Zeeuwen klagen over nieuwe indeling tv-zenders bij Delta

VLISSINGEN - Honderden klanten van Delta hebben sinds woensdag last van storende tv-zenders. De oorzaak daarvan is een nieuwe indeling van het kabelsignaal.   

Het Zeeuwse telecombedrijf stopte op 20 augustus met het doorgeven van analoge televisie. Daardoor zitten er, volgens Delta, nu 'gaten' in de kabelindeling. Het Zeeuwse telecombedrijf deelde afgelopen nacht het kabelsignaal opnieuw in. Tv-zenders komen daardoor weer bij elkaar te staan, waardoor er meer ruimte is voor het doorgeven van internet.  

De nieuwe indeling zorgt op sociale media vanuit heel Zeeland voor een storm aan klachten over zwakke tv-signalen en het ontbreken van beeld. "We hebben de klanten allemaal per e-mail benaderd over de nieuwe indeling", zegt woordvoerder Leon Theune. "Ook via onze nieuwsbrief en sociale media. Maar het kan zijn dat mensen het gemist hebben."

De oplossing is volgens Theune simpel. "Zet je televisie enkele minuten op Nederland 1, dan worden de kanalen vanzelf weer goed ingedeeld." Hij verwijst voor meer informatie naar de site van Delta.

De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Altijd het laatste nieuws op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.