Honderden stakende leraren trekken door binnenstad Middelburg

videoMIDDELBURG - Honderden stakende leraren zijn vanochtend door de binnenstad van Middelburg getrokken. Ze deden mee aan een mars die werd georganiseerd door onderwijsbond AOb. Met spandoeken vroegen de Zeeuwse docenten aandacht voor de lerarentekorten, werkdruk en salarissen. 

88 Zeeuwse scholen hebben zich aangesloten bij de landelijke actiedagen en zijn vandaag en morgen gesloten. Door heel het land worden manifestaties en marsen gehouden. De manifestatie in Middelburg vond plaats op het Abdijplein. Daar werden de stakende leraren toegesproken door onder andere gedeputeerde Harry van der Maas.

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.