Volledig scherm
Foto ter illustratie © Rinie Boon

Honderden mensen van uitkering naar baan

VLISSINGEN - Het project om dit jaar in Zeeland minstens 400 vacatures voor laaggeschoold werk in te vullen lijkt te gaan slagen. Onder de noemer ‘Aanvalsplan krapte Zeeuwse arbeidsmarkt’ hadden in de eerste negen maanden van dit jaar 377 mensen met een ww- of bijstandsuitkering dankzij het project een baan gevonden.

Mensen met een uitkering komen dankzij begeleiding en/of een korte opleiding aan de slag. Het project is opgezet door ‘Aan de slag in Zeeland’. Volgens deze organisatie vormen uitkeringsgerechtigden een groep arbeidskrachten die in Zeeland nog nauwelijks werd benut. De initiatiefnemers verwachten dat het doel van 400 ingevulde vacatures deze maand gehaald zal worden.

  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    POLL

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.