Op de Haringvreter mogen 150 damherten verblijven. Bij een groter aantal lijdt de natuur van het eiland in het Veerse Meer volgens Staatsbosbeheer onder de aanwezigheid van de herten. Nu zitten er dik 500 herten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Haringvreter mogen 150 damherten verblijven. Bij een groter aantal lijdt de natuur van het eiland in het Veerse Meer volgens Staatsbosbeheer onder de aanwezigheid van de herten. Nu zitten er dik 500 herten. © Celine Polane, Staatsbosbeheer

Honderden damherten op eilandje in Veerse Meer krijgen de kogel

MIDDELBURG - Staatsbosbeheer mag na lang wachten honderden damherten op eiland de Haringvreter in het Veerse Meer afschieten. De alsmaar uitdijende hertenpopulatie gaat ten koste van de de natuur, aldus Staatsbosbeheer.

De damherten zijn afstammelingen van een groepje dieren dat een particulier in 1984 naar het eiland bracht. Sinds 2000 nam het aantal sterk toe. De afgelopen twee jaar verdubbelde het aantal bijna van 275 naar ruim 500 exemplaren. Staatsbosbeheer wil dat aantal zo snel mogelijk terugbrengen naar 150 herten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
    PREMIUM

    Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

    SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.