Inge Caljouw uit Vlissingen werd in 2020 aangereden en overleed aan haar verwondingen.
Volledig scherm
Inge Caljouw uit Vlissingen werd in 2020 aangereden en overleed aan haar verwondingen. © Foto uit bezit familie Caljouw

Hof vindt achtervolging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

DEN BOSCH – Rotterdammer Ahmed K. (29) reed met snelheden tot 168 kilometer per uur door de bebouwde kom van Vlissingen achter iemand anders aan. Bij die achtervolging, waarbij K. op zeker moment ook nog inhaalde, reed hij de Vlissingse Inge Caljouw (42) dood. Na eerst een straf van vier jaar, kreeg hij dinsdag in hoger beroep tweeënhalf jaar. Het hof vindt niet dat er sprake was van een straatrace. De familie Inge Caljouw is geschokt door lagere straf: ‘Dit hadden we nooit verwacht’.

 1. Man die Vlissingse Inge Caljouw doodreed moet vier jaar de cel in en mag vijf jaar niet rijden
  Update

  Man die Vlissingse Inge Caljouw doodreed moet vier jaar de cel in en mag vijf jaar niet rijden

  MIDDELBURG - De 28-jarige Ahmed K. uit Rotterdam moet vier jaar de cel in wegens het doodrijden van de 42-jarige Inge Caljouw, in juni vorig jaar in Vlissingen. Ook mag hij vijf jaar niet meer rijden. Dat heeft de Middelburgse rechtbank vandaag bepaald. Volgens de rechtbank staat vast dat de verdachte ten tijde van het ongeluk bezig was met een straatrace met een andere, tot nu toe onbekende automobilist. Het vonnis is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste.
 2. Rotterdammer (28) die handbiker doodreed tijdens straatrace moet vier jaar de cel in
  PREMIUM

  Rotterdam­mer (28) die handbiker doodreed tijdens straatrace moet vier jaar de cel in

  De 28-jarige Ahmed K. uit Rotterdam moet vier jaar de cel in wegens het doodrijden van de 42-jarige Inge Caljouw, in juni vorig jaar in Vlissingen. Ook mag hij vijf jaar niet meer rijden. Dat heeft de Middelburgse rechtbank vandaag bepaald. Volgens de rechtbank staat vast dat de verdachte ten tijde van het ongeluk bezig was met een straatrace met een andere, tot nu toe onbekende automobilist. Het vonnis is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste.
 3. Moeder tegen man die haar dochter Inge doodreed bij straatrace: ‘Jij verdient minimaal tien jaar cel’
  PREMIUM

  Moeder tegen man die haar dochter Inge doodreed bij straatrace: ‘Jij verdient minimaal tien jaar cel’

  ,,Een krankzinnige snelheid van 167 kilometer per uur’’, zei de moeder van Inge Caljouw dinsdag bij het gerechtshof in Den Bosch. De 42-jarige Vlissingse werd op 10 juni 2020 in haar woonplaats doodgereden bij een minutenlange straatrace die de Rotterdammer Ahmed K. (29) en een onbekend gebleven andere automobilist hielden. Tegen K. werd dinsdag in hoger beroep vijf jaar cel geëist.