Onder leiding van ds Arie van der Maas (met blauwe veiligheidshelm) zingen de Hoekenezen het strijdlied: Laat de klok van Hoek weer luiden
Volledig scherm
Onder leiding van ds Arie van der Maas (met blauwe veiligheidshelm) zingen de Hoekenezen het strijdlied: Laat de klok van Hoek weer luiden © Ronald den Dekker

Hoek zingt strijdlied aan de voet van afgebrande kerk


HOEK - Ruim honderd Hoekenezen verzamelden zich zaterdagochtend bij de ruïne van de op nieuwjaarsdag afgebrande kerk. Ook de muziekvereniging Elk Naar Zijn Krachten voegde zich bij hen. Na een teken van dominee Arie van der Maas hieven ze samen het lied Laat de klok van Hoek weer luiden aan. Aanvankelijk niet uit volle borst, bij een tweede poging leek het wel even carnaval.

 1. Ze rijden zo de vouwen uit je broek
  PREMIUM
  column jan van damme

  Ze rijden zo de vouwen uit je broek

  Ja, driewerf ja knikte ik gisteren bij het lezen van de ingezonden brief. Er wordt inderdaad veel te hard gereden op de doorgaande weg in Sint Laurens. Verkeersborden, matrixborden, afwisseling van asfalt en klinkers, het is allemaal verspilde moeite. Ook de sinds de herinrichting veranderde voorrangsregel wil niet landen. Binnen de bebouwde kom gaat rechts voor. Maar pas op als je vanaf rechts de weg opdraait, je loopt het gevaar midscheeps te worden geramd.
 2. Vrijheidsboulevard Vlissingen schuift door naar september

  Vrijheids­bou­le­vard Vlissingen schuift door naar september

  VLISSINGEN - De Vrijheidsboulevard in de Machinefabriek in Vlissingen wordt verschoven naar september. Het evenement zou vrijdag beginnen en doorlopen tot en met 5 mei. Vanwege de corona-situatie heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten de Vrijheidsboulevard in september te houden. Het evenement is een herhaling van de Vrijheidsboulevard die in 2019 plaatsvond tijdens de start van het herdenkingsjaar 75 jaar. Daarin stonden de herdenking van de Slag om de Schelde en de bevrijding van Zuidwest-Nederland centraal.
 1. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'

 2. Woningbrand in Kapelle kost bewoner het leven
  Play

  Woning­brand in Kapelle kost bewoner het leven