Volledig scherm
PREMIUM
Figuranten op de set van de film De Slag om de Schelde in Litouwen. Eind november en begin december vinden er opnames voor de film in Zeeland en België plaats. ,,Ons figurantenbestand bevat 30.000 namen, maar er zitten niet veel Zeeuwen tussen’’, aldus Britt van der Gaag van MULTA Casting. © Mark de Blok

Hoe kom je aan duizend figuranten voor de oorlogsfilm De Slag om de Schelde?

VLISSINGEN - Hoe kom je aan duizend figuranten voor de oorlogsfilm De Slag om de Schelde? Dat is de opdracht waarvoor MULTA Casting zich gesteld ziet. Britt van der Gaag van het bureau hoopt vurig dat zich nog veel Zeeuwen inschrijven als figurant. Want zonder hen kun je simpelweg geen film maken.

Figuratie!’ Een man met een strohoed steekt een nieuwe sigaar aan, de ijscoman recht zijn rug achter zijn wagen. ,,Actie!” Daar draait de camera weer, voor de zoveelste keer vandaag. De clapper houdt het bord voor de camera: ‘Scene 3, take 10'. Het had er in negen takes op kunnen staan, maar zul je altijd zien: was de hele scène goed, deden acteurs en figuranten precies wat ze moesten doen, komt er een helikopter over Vliegveld Midden-Zeeland vliegen. En die waren er niet in 1919, het jaar waarin deze scène uit Vliegende Hollanders speelt.