Volledig scherm
PREMIUM
Vis en schaal- en schelpdieren arriveren bij Kotra Logistics in Yerseke in allerhande verpakkingen. Het bedrijf wil via het project Dare2Share de logistieke afhandeling van vis automatiseren. © Johan Van Der Heijden

Hoe handel je de vis slimmer af?

YERSEKE - Studenten van de HZ en Scalda gaan Zeeuwse bedrijven in de logistiek helpen te vernieuwen. Komt er een geslaagde innovatie uit voort, dan moeten ondernemers dat met collega's in de branche delen. Dat is de insteek van Dare2Share, een project van het logistieke netwerk Zeeland-Connect dat donderdag in Yerseke wordt afgetrapt. In Zeeland-Connect werken ondernemers, scholen en overheden samen.

Volgens programmamanager Rob Koppejan van Zeeland-Connect is Dare2Share hard nodig om met name het midden- en kleinbedrijf in de transport en logistiek vooruit te helpen. ,,Mkb-bedrijven hebben het druk met de vracht van morgen. Het ontbreekt ondernemers niet alleen aan tijd, maar vaak ook aan kennis en geld om met de tijd mee te gaan. Tegelijkertijd stapelen de uitdagingen zich op. Bedrijven moeten zich voorbereiden op ontwikkelingen als digitalisering, robotisering, the internet of things en zelfrijdend en duurzaam transport. Om nog maar te zwijgen van blockchain-technologie. In Zeeland krijg je dat alleen van de grond door de krachten te bundelen en kennis te delen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement