Met meetapparatuur aan lantaarnpalen op diverse plaatsen in Zeeland worden wind, temperatuur, straling en luchtvochtigheid gemeten.
Volledig scherm
Met meetapparatuur aan lantaarnpalen op diverse plaatsen in Zeeland worden wind, temperatuur, straling en luchtvochtigheid gemeten. © Melita Lanting

Hittestress? Dat vraagt om een onderzoek (video)

HEINKENSZAND - Hittestress in Zeeland? Dat zou zo maar kunnen. Een jaar lang wordt op vijf locaties in Zeeland onderzocht hoe het zit met de temperatuur, de wind, straling en luchtvochtigheid.

  1. Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal drooggelegd
    PREMIUM

    Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal droogge­legd

    KOEWACHT/ MOERBEKE-WAAS - Het café, pal op de grens van de ‘Ollandse en de Belgse’ Koewacht is al decennia een begrip in de streek. De kroeg, vroeger gekend als café Benelux, kijkt zelfs uit op de grenspaal tussen Koewacht en Moerbeke-Waas. Het klantenbestand is navenant internationaal. Sinds afgelopen week de cafés in Nederland weer moesten sluiten, komen ‘Ollandse’ Koewachtenaren en fietsers van daarbuiten bij De Grens een koffietje of pilsje 'doen'. Zondagavond is het echter ook voor de Belgse Koewachtenaren de laatste keer. Voor vier weken. Mogelijk langer.