Volledig scherm
© Thinkstock

Hitteplan van kracht in Zeeland

POLLVLISSINGEN - Sinds het middaguur is in Zeeland het Nationale Hitteplan van kracht. Dat treedt in werking als in een regio aanhoudend extreem warm weer verwacht wordt.

In Westdorpe stijgt het kwik vanmiddag naar verwachting tot 32 graden. Daarmee zou Zeeland zijn eerste tropische dag te pakken hebben. Volgens Jordi Huirne van Weeronline.nl komen er daarna waarschijnlijk nog drie. ,,Op woensdag is het dan officieel een regionale hittegolf. En zolang de temperatuur boven de 27 graden blijft, blijft het een hittegolf."

poll

Ik geniet van de hitte

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
791 stemmen

De voorspellingen voor  Zeeuws-Vlaanderen laten voor dinsdag en woensdag temperaturen van zo'n 30 graden en voor donderdag zelfs van 34 graden zien.

Het Nationale Hitteplan geldt ook voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Het ministerie van RIVM roept dan zorgverleners op alert te zijn op gezondheidsproblemen door het warme weer. Risicogroepen zijn met name ouderen, omdat die minder goed voelen wanneer het lichaam behoefte heeft aan vocht en niet zo snel dorst hebben. Ook mensen met een chronische (lichamelijke of psychische) aandoening, daklozen en geïsoleerd levende mensen, mensen met overgewicht en jonge kinderen (0-2 jaar) behoren tot de risicogroepen.

Lees ook: Waterschap: wees voorzichtig met water of 23 Instagramfoto's van de hitte in Zeeland