Volledig scherm
© Getty Images

Het weekendweer in Zeeland: zaterdag lekker naar buiten, vanaf zondag heet

VLISSINGEN - Weerbureau's en kenners zijn het erover eens: er komt hitte aan! Ook in Zeeland wordt het meerdere dagen na elkaar 30 graden. Advies voor wie niet zo van warmte houdt: ga er morgen nog even op uit.

Met zo'n 22 graden en veel zon wordt het morgen overal in Zeeland een lekkere dag. De zonkracht is stevig, dus insmeren is wel nodig. Daarna gaat de temperatuur snel omhoog. Zondag wordt het overal - ook aan zee - al bijna 30 graden. Wel verdwijnt de zon af en toe achter de (sluier)wolken. 

Maandag stijgt de temperatuur nog wat verder, en voor dinsdag voorspellen de deskundigen 31 graden aan zee en 34 graden in het Zeeuwse ‘binnenland'. Dan is er waarschijnlijk ook geen wolkje meer te zien. Ook de dagen erna blijft het erg warm.

Er is wel dagelijks wat wind: elke dag rond kracht 4, aan de kust kan dat nog net wat meer zijn. De wind draait in het weekend van west naar oost. 

Vandaag wordt het overigens lang zo warm nog niet. Het is wel droog en vaak zonnig, maar de temperatuur blijft in Zeeland steken op 17 tot 19 graden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement