Het strand: dáárvoor komen ze allemaal naar Zeeland

VIDEOVLISSINGEN - Komen er nog wel toeristen naar Zeeland, nu grote stukken strand op Walcheren door storm Ciara zijn weggeslagen? Strand hoort bij Zeeland; dáár komen we voor, zeggen de mensen die de storm trotseren voor een dagje Zeeuwse kust unaniem. Hoe breder, hoe beter. ,,Als dat strand er niet was, zouden we geen uur rijden om hier te komen.”

Zaterdag, 13.30 uur.  Philippe Fauvarque uit Lille is met zijn vriendin Juliette Fruchart een dagje uitwaaien bij Zoutelande. Mét de fietsen, want Philippe heeft een aparte hobby: fietsen door het zand. In Senegal heeft hij 250 kilometer langs het strand gefietst, tussen Saint-Louis en Dakar. Zand genoeg daar.  Hier is het vandaag niet meer lekker fietsen, zegt Philippe. ,,De vloed komt eraan. Het zand is al te vochtig.” Onnodig te zeggen waarvoor de Fransman naar Zeeland komt: het strand. 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.