Simon Manuputty woont op een steenworp afstand van de Penitentiaire Inrichting van Vught, waar de Extra Beveiligde Inrichting deel van uitmaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Manuputty woont op een steenworp afstand van de Penitentiaire Inrichting van Vught, waar de Extra Beveiligde Inrichting deel van uitmaakt. © Roeland Van Vliet

‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis

REPORTAGEOp de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”

  1. Foodtruck verdwijnt van strand. ‘Jammer dat het zo moet’
    PREMIUM

    Foodtruck verdwijnt van strand. ‘Jammer dat het zo moet’

    VROUWENPOLDER - Marco Wiechert van Aloha Beach haalt maandagochtend de foodtruck weg die sinds enkele weken voor zijn strandpaviljoen staat. Hij doet dat omdat de gemeente Veere eist dat die mobiele keuken verdwijnt. Doet de ondernemer het niet, dan riskeert hij een dwangsom van duizend tot tweeduizend euro per week. Want die mobiele keuken mag volgens het bestemmingsplan niet bij het paviljoen op het strand bij Vrouwenpolder staan.