Volledig scherm
© Getty Images

Herdenkingsdienst voor verongelukte vlieger Hans van der Linden

ARNEMUIDEN - Op Vliegveld Midden-Zeeland is vrijdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden voor de onlangs verongelukte reclamevliegenier Hans van der Linden. Deze vond plaats in de hangaar van Aerolin.

De 62-jarige piloot uit Goes crashte donderdag 31 mei met zijn Piper Pawnee kort nadat hij opsteeg van Breda International Airport. Hij wilde opstijgen voor een reclamevlucht boven Almere toen het fout ging. Het eenmotorige vliegtuigje met reclamesleepnet erachter stortte neer.

"Het was een zeer emotionele bijeenkomst", vertelt zijn zoon Stefan van der Linden. "Het was een waardige herdenking, waarbij we oude herinneringen hebben opgehaald, en Hans als piloot hebben geportretteerd. Daar zijn mooie verhalen bij voorbij gekomen."

Missing man

Als afsluiting van de herdenkingsdienst hebben vrienden van Hans van der Linden eerst een eerbetoonronde gevlogen met de resterende drie toestellen van de piloot. Stefan van der Linde: "Daarna hebben we de missing man flight uitgevoerd. Dat betekent dat er uit de formatie van vier toestellen één toestel afbuigt naar het westen, waar de piloten naartoe gaan. Dat toestel symboliseerde de PH-LIN, zijn kist, ruim dertig jaar. Dat is waanzinnig mooi geweest."

De vlieger was aanvankelijk free-lance fotograaf voor onder meer de PZC. Als een van de eerste fotojournalisten bood hij begin jaren tachtig kleurenfoto's aan. In 1987 ging hij zich specialiseren in luchtfotografie en videografie en richtte daarbij zijn eigen bedrijf Aerolin op.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
  PREMIUM

  Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

  VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.