Volledig scherm
© Getty Images

Herdenkingsdienst voor verongelukte vlieger Hans van der Linden

ARNEMUIDEN - Op Vliegveld Midden-Zeeland is vrijdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden voor de onlangs verongelukte reclamevliegenier Hans van der Linden. Deze vond plaats in de hangaar van Aerolin.

De 62-jarige piloot uit Goes crashte donderdag 31 mei met zijn Piper Pawnee kort nadat hij opsteeg van Breda International Airport. Hij wilde opstijgen voor een reclamevlucht boven Almere toen het fout ging. Het eenmotorige vliegtuigje met reclamesleepnet erachter stortte neer.

"Het was een zeer emotionele bijeenkomst", vertelt zijn zoon Stefan van der Linden. "Het was een waardige herdenking, waarbij we oude herinneringen hebben opgehaald, en Hans als piloot hebben geportretteerd. Daar zijn mooie verhalen bij voorbij gekomen."

Missing man

Als afsluiting van de herdenkingsdienst hebben vrienden van Hans van der Linden eerst een eerbetoonronde gevlogen met de resterende drie toestellen van de piloot. Stefan van der Linde: "Daarna hebben we de missing man flight uitgevoerd. Dat betekent dat er uit de formatie van vier toestellen één toestel afbuigt naar het westen, waar de piloten naartoe gaan. Dat toestel symboliseerde de PH-LIN, zijn kist, ruim dertig jaar. Dat is waanzinnig mooi geweest."

De vlieger was aanvankelijk free-lance fotograaf voor onder meer de PZC. Als een van de eerste fotojournalisten bood hij begin jaren tachtig kleurenfoto's aan. In 1987 ging hij zich specialiseren in luchtfotografie en videografie en richtte daarbij zijn eigen bedrijf Aerolin op.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verkiezing
    PREMIUM
    column ernst jan Rozendaal

    Verkiezing

    Soms spreken wildvreemden me aan over een verhaal in de krant. Zal wel komen door het fotootje bij deze column. De ene keer krijg ik lof toegezwaaid, de andere keer moet ik me verweren tegen kritiek. Zoals zaterdag bij de Albert Heijn. ,,Wat was dat nou voor verhaal vandaag?”, vroeg een kordaat ogende vrouw, terwijl ze haar winkelwagen bijna tegen de mijne aan parkeerde. Ik wierp een blik in haar kar en zag karbonades en salades, worstjes, bietjes en een haantje van de grill.