Schoonmaakactie op de stranden.
Volledig scherm
Schoonmaakactie op de stranden. © lex de meester

Help mee de Ooster- en Westerschelde schoon te maken

VLISSINGEN - Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en andere troep liggen langs de oevers. Dieren zien vaak niet het verschil tussen deze rommel en wat eetbaar is, zegt de actiegroep Schone Schelde. Samen met medewerkers van onder meer Zeeuwse gemeenten, dorpsraden, scouts, studenten van de HZ wordt zaterdag 14 maart een opruimactie gehouden. 

Iedereen kan meedoen tussen 10 en 12.30 uur. De enige vereisten zijn laarzen en handschoenen. Op www.schoonzeeland.nl is een overzicht te vinden van met alle opruimacties. 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.