Volledig scherm
Sfeerimpressie van een eerdere editie van de Zeeuwse Luchtvaartdagen © Ruben Oreel

Heibel rond Zeeuwse Luchtvaartdagen

ARNEMUIDEN - Het is onzeker of De Zeeuwse Luchtvaartdagen dit jaar doorgaan. Het bestuur van Wings to Victory, dat het evenement al jaren organiseert op vliegveld Midden-Zeeland, zegt van niet. Met de directie van het vliegveld zou geen overeenstemming kunnen worden bereikt over de voorwaarden voor het evenement en het gebruik van het terrein. ,,Wij weten van niks", zegt vliegvelddirecteur Enno Belderok  

Het bestuur van Wings to Victory schrijft in een e-mail aan deze krant 'met pijn in het hart' te hebben besloten dat het evenement dit jaar niet zal plaatsvinden. ,,Dat dit een verlies is voor alle partijen moge duidelijk zijn. Allereerst voor de bijna 10.000 bezoekers,  natuurlijk voor de tientallen vrijwilligers en tenslotte voor zowel vliegveld Midden Zeeland, het restaurant op het vliegveld, de bedrijven die de rondvluchten op deze dagen organiseren, de deelnemers aan dit evenement en de stichting Wings to Victory, die een deel van hun inkomsten mislopen op één van de topdagen van het jaar."

Directeur Enno Belderok van het vliegveld reageert verbaasd op het het bericht van Wings to Victory. ,,Wij hebben als vliegveld geen vinger in de pap, wij stellen alleen het terrein beschikbaar en stellen slechts een paar voorwaarden." Volgens Belderok spelen problemen rond de museumplannen van Wings to Victory op het middenterrein van het vliegveld een rol. ,,Dat is een ambitieus plan, maar een deugdelijke exploitatie bleef uit. Nu willen ze ook afzien van de Luchtvaartdagen, maar ik vermoed dat de capaciteit ontbreekt."    

Wings to Victory hoopt in 2019 wel een nieuwe editie te kunnen organiseren. Volgens Belderok is er vanuit het vliegveld een andere groep 'enthousiastelingen' die het wil oppakken. ,,Dus waarschijnlijk gaat het dit jaar wel door." 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement