Volledig scherm
© Ernesta Verburg

Heerlijk lenteweer op komst in Zeeland: 20 graden, maar blijf vooral thuis

VLISSINGEN - Het wordt komend weekend heerlijk lenteweer in Zeeland. De temperatuur stijgt zondag naar 20 graden. Toch adviseert het kabinet om vooral binnen te blijven.

Vrijdag is het met 9 graden nog redelijk koud. Maar dat verandert zaterdag. Het kwik stijgt naar 15 graden en de wind draait vanuit het (koude) noordwesten naar het zuidoosten. De temperatuur in Zeeland, Brabant en Limburg loopt zondag zelfs op tot 20 graden. Ook de dagen erna blijft het nog overwegend zonnig met soortgelijke temperaturen.

Het mooie weer maakt het verleidelijk om naar de Zeeuwse stranden te gaan. Toch wordt dat afgeraden. Het kabinet roept op vooral thuis te blijven en in de tuin of op het balkon te genieten van het mooie weer. De angst bestaat dat mensen - net als een week geleden - massaal naar natuurgebieden en stranden gaan en alsnog voor besmettingsgevaar zorgen.

Mocht het te vol worden dan kunnen gemeenten stranden, parken, of zelfs buurten afgrendelen. Dat gebeurde twee weken geleden al in Sluis toen honderden Belgen daar wilden winkelen. De gemeente sloot alle openbare parkeerplaatsen af. 

LEES OOK: Wat mag wel en wat niet? Na zo lang binnen zitten, gaan we de grenzen opzoeken