Volledig scherm
Een onderstel voor een olieplatform voordat het vanuit Vlissingen op transport gaat naar Noorwegen. © Marcelle Davidse

Heerema sluit vestigingen, maar Vlissingen blijft open

VLISSINGEN - Een zucht van verlichting moet het zijn voor de medewerkers van constructiebedrijf Heerema in Vlissingen. Terwijl de vestigingen in Zwijndrecht en het Engelse Hartlepool worden gesloten, blijft die in Vlissingen open. Zowel in Vlissingen als op de werf in Opole (Polen) blijft Heerema onderstellen maken voor olie- en gasplatforms op zee.

In de bouw van die onderstellen zit al een tijd de klad. Door de lage olie- en de daaraan gekoppelde gasprijs stellen veel oliemaatschappijen hun investeringen uit. Moederbedrijf Heerema Fabrication Group ziet zich daarom nu genoodzaakt om vestigingen te sluiten. De Zwijndrechtse werf verkoopt moederbedrijf Heerema Fabrication Group aan het Italiaanse Rosetti Marina. Daardoor gaan op het hoofdkantoor zeker 60 banen verloren. Op de werf werken 80 Heerema-medewerkers en een groot aantal onderaannemers. Het personeel is aangeslagen en vakbond FNV baalt van de verkoop van de Zwijndrechtse werf. Voor de werf in Hartlepool wordt nog naar een koper gezocht, meldt HMG.

Vlissingen-Oost

Heerema wil zich toeleggen op de bouw van jackets (de onderzeese delen van booreilanden) en houdt haar productielocaties in Vlissingen-Oost en Opole wel aan. De vestiging in Vlissingen heeft de afgelopen jaren ook een bewogen tijd achter de rug. In november 2016 kondigde moederconcern HFG nog een massa-ontslag aan. Daarbij zouden in Vlissingen 105 van de 150 vaste arbeidsplaatsen vervallen. Dat ontslag werd in juli 2017 afgewend. Heerma won toen de aanbesteding van de Noorse oliemaatschappij Statoil voor de bouw van een draagconstructie voor een olieplatform.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement