Volledig scherm
Werd u ook wel eens spontaan geholpen door een onbekende? © Getty Images

Heeft u ook een reddende engel: vertel het ons

Kreeg u wel eens spontaan een boottochtje aangeboden? Het overkwam Wallie van Dongen en zijn vrienden afgelopen weekend, en het maakte hun hele dag goed. En gezien de vele reacties op het bericht niet alleen die van hen.

Toen Van Dongen en zijn vrienden zondag met de fiets nét te laat waren om het pontje van Gorishoek te halen, bood oestervisser Nico Boertjes uit Yerseke spontaan aan om het viertal met de fietsen naar de overkant te zetten. Daarmee was hij de reddende engel voor de uitgeputte Brabanders.

Het zijn van die verhalen die je dag een beetje zonniger maken. Ook in een tijd waarin tegenstellingen soms alleen maar groter lijken te worden en vriendelijkheid ver te zoeken lijkt, heeft iedereen wel een voorbeeld van een onbekende die zomaar de helpende hand toesteekt.

Wij zijn op zoek naar deze verhalen. Bent u wel eens verrast door een goede daad van iemand die u helemaal niet kende? Of zag u het bij iemand anders gebeuren? Mail uw verhaal over menselijke vriendelijkheid naar ons: a.nijmeijer@pzc.nl. Wij zetten over een tijdje de mooiste verhalen op een rij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
  PREMIUM
  video / poll

  Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

  TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”
 2. Loempia, zo noemde ze haar buurvrouw
  PREMIUM
  COLUMN WENDY WAGENMAKERS

  Loempia, zo noemde ze haar buurvrouw

  Op sociale media circuleert een filmpje van een vrouw die een ouder echtpaar in de trein filmt en uitfoetert. Dat deed ze nadat ze het echtpaar passeerde met haar dochter van 6, waarna de dame tegen haar man zei ‘Kijk, Zwarte Piet’. De moeder pikte dit niet en confronteerde het echtpaar al filmend met die uitspraak. Medepassagiers - conducteur incluis - luisterden gespannen mee, het kind in kwestie zat ineengedoken op de bank. En het echtpaar? Dat staarde stoïcijns, met de armen over elkaar en kauwgomkauwend, voor zich uit.