Heb jij de beren al gespot? Zeeland gaat massaal op jacht

VideoSLUIS - Op steeds meer plaatsen in Zeeland zitten en staan knuffelberen voor het raam. Waarom? Omdat we massaal op berenjacht gaan.

De jacht op knuffelberen is overgewaaid uit Australië, al razend populair in België en krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Ook door heel Zeeland groeit het aantal knuffelberen voor de ramen. Het prentenboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de oorspronkelijke inspiratie zijn voor de activiteit. 

  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”