Archieffoto: Miquel Lindeman plakt op camping Julianahoeve in Renesse in toiletgebouwen enkele doucheruimtes af, zodat gasten voldoende afstand van elkaar houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Miquel Lindeman plakt op camping Julianahoeve in Renesse in toiletgebouwen enkele doucheruimtes af, zodat gasten voldoende afstand van elkaar houden. © Ernesta Verburg

Harde corona-klap voor Zeeuws toerisme: 140 miljoen euro misgelopen

VLISSINGEN - De coronacrisis heeft het Zeeuwse verblijfstoerisme de afgelopen maanden hard geraakt. Campings, vakantieparken en hotels verloren bijna een kwart van hun jaaromzet: een kleine 140 miljoen euro.

  1. Ik geloof er niet in
    PREMIUM
    column marleen blommaert

    Ik geloof er niet in

    Haar lippen vlammend rood en de haren keurig gekapt. Daar staat ze: pal voor haar vrijheid en die van haar medeburgers. De barricades in Minsk in Wit-Rusland? Nee: de Lijnbaan hartje Rotterdam, een protest tegen mondkapjes. Zij laat zich niet muilkorven. Zij draagt wel een hondje op haar arm. ,,Ik geloof niet in mondkapjes”, zegt ze en kijkt uitdagend om zich heen. Om de boodschap te onderstrepen heeft ze zich slechts getooid met drie mondkapjes. Vlakbij haar duikt ook Willem Engel op. De voorman van Viruswaarheid en, waarom ook niet, dansleraar.