Zeeuwse buurtbus blijft voorlopig nog op stal, provincie biedt abonnementshouders sinds deze week een gratis haltetaxi-service aan ter compensatie.
Volledig scherm
Zeeuwse buurtbus blijft voorlopig nog op stal, provincie biedt abonnementshouders sinds deze week een gratis haltetaxi-service aan ter compensatie. © Ernesta Verburg

Haltetaxi gratis voor abonnementhouders op door coronacrisis vervallen buurtbuslijnen

MIDDELBURG - Iedereen met een openbaar vervoer-abonnement kan vanaf deze week gratis met haltetaxi's reizen op lijnen waar anders buurtbussen rijden. 

  1. Burgerij redde Wemeldingse linden
    Sporen in de delta

    Burgerij redde Wemelding­se linden

    Het besef dat monumentale bomen en boomgroepen ook bij het cultureel erfgoed horen is nog niet zo lang gemeengoed. Pas in 2015 is de website van het Landelijk Register van Monumentale Bomen geopend. In Wemeldinge waren ze er eerder bij. In december 1870 overhandigde een deputatie van de burgerij een verzoekschrift aan de gemeenteraad om de linden in de Dorpsstraat te sparen. In een vlaag van moderniseringsdrang had de raad namelijk besloten om deze fraaie bomen te vellen. Vermoedelijk had de aankoop van zes straatlantaarns hiermee te maken. De bomen stonden een optimaal effect van de nieuwe straatverlichting letterlijk in de weg.