Volledig scherm
Joep van Damme. © Ruben Oreel

'Haken met Joep' blijkt een verkoophit

MIDDELBURG - Het boek 'Haken met Joep' van de zeventienjarige Joep van Damme uit Arnemuiden is momenteel het best verkopende boek bij De Drvkkery in Middelburg.

Dat meldde Joep maandag zelf op zijn Facebook-pagina: 'Ik sta op 1'! Hij wilde met zijn boek uitdragen dat haken niet saai is, maar stoer. En dat lukt tot nu toe prima. Zijn instructieboek ligt sinds 1 september in de schappen.

Volgens de Drvkkery is het heel snel gegaan met het boek: "Na de presentatie hier in de winkel twee weken geleden, kreeg de verkoop een enorme boost." 

Joep leerde van zijn oma haken toen hij zes jaar oud was. Toen hij eenmaal in staat was om mutsen te haken, deelde hij zijn werk via zijn Facebook-pagina. Inmiddels verkoopt hij gemiddeld 600 mutsen, sjaals, hoezen en pannenlappen per jaar.

  1. Marten (51) herdenkt de Ramp in het water: ‘Ik wil voelen hoe mijn opa en oma zich voelden’
    PREMIUM

    Marten (51) herdenkt de Ramp in het water: ‘Ik wil voelen hoe mijn opa en oma zich voelden’

    KORTGENE - Putje winter de Noordzee inplonzen klinkt niet heel aanlokkelijk. Maar Marten Klop (51) uit Kamperland doet dat zaterdag met een speciale reden. Hij duikt het ijskoude water in als steunbetuiging aan iedereen die de watersnoodramp meemaakte. In het bijzonder zijn grootouders uit Kats, die op die februaridag in 1953 een hachelijk avontuur beleefden. „Ik wil voelen hoe zij zich voelden.”