Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

Gruwelijke verkrachtingen: verdachte uit Vlissingen staat morgen voor rechtbank Middelburg

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg buigt zich morgen over een van de gruwelijkste zedenzaken die de afgelopen jaren in Zeeland hebben gespeeld. Vlissinger S. T. (34) wordt ervan verdacht dat hij in 2017 en 2018 zeker zeven vrouwen op brute wijze heeft verkracht.

De man kwam via datingsites als Baboo en Tinder in contact met zijn slachtoffers, om vervolgens na een of meer ontmoetingen toe te slaan. Enkele vrouwen zijn volgens het Openbaar Ministerie bedwelmd. Ook werden de slachtoffers geboeid, mishandeld en gruwelijk verkracht. Een van de slachtoffers zou voor het leven verminkt zijn. Zeven slachtoffers hebben aangifte gedaan, maar het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de Vlissinger meer vrouwen heeft misbruikt.

Bevel om aanwezig te zijn

De Vlissinger wordt ook verdacht van een inbraak op 21 januari dit jaar. Sinds die dag zit hij in voorarrest. Tijdens de verhoren bij de politie heeft de verdachte geen verklaringen willen afleggen. Bij eerdere zogeheten pro forma-zittingen weigerde T. aanwezig te zijn, maar de rechtbank heeft hem bevolen om morgen wel te verschijnen

De zaak begint om 9 uur; de rechtbank heeft er een hele dag voor uitgetrokken. U kunt alles volgen via de live twitterfeed op de website van de PZC.

 1. ‘Alcoholvrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’
  PREMIUM
  Achter de schermen

  ‘Alcohol­vrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’

  GOES - De koperen ketels in restaurant Slot Oostende puur voor de show? Dacht het niet. Het is de plek waar bierbrouwer Jens van Stee (29) dagelijks duizenden liters bier maakt. Via een leidingsysteem worden de flesjes even verderop in de Wijngaardstraat gebotteld. En dat alles in een ruimte zo groot als een woonkamer. ,,Veel mensen denken dat de brouwerij op De Poel zit, maar dat is de distributie.”
 2. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

  Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

  HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.