Volledig scherm
Archief: schrijver Benn Flore

Grote prijs voor filmscript van Benn Flore uit Goes

GOES - Benn Flore uit Goes is in de prijzen gevallen met zijn filmscript 'Just Divorced, or how to rob the Maffia'. In de nieuwe Cannes Golden Plume International Screenwriting Competition won hij de Grand Prize.

In de finale hield Flore onder anderen Theodore Carl Soderberg achter zich. Soderberg is schrijver en speelde zelf ook rollen in films zoals 'Basic Instinct', 'The Rock' en 'Jurassic Park' en in tv-series zoals 'L.A. Law'. Derde werd de Jamaicaanse schrijver, filmmaker en komiek Tony Hendriks.

Het script van Flore werd eerder al opgevraagd door vijf Amerikaanse filmmaatschappijen, maar tot een verfilming is het nooit gekomen. Na het winnen van de prijs wordt het voorgedragen aan zo'n veertig internationale filmproducenten.

Van 'Just divorced', gebaseerd op Flores boek 'Gelukkig gescheiden, of de rover beroofd', bestaat ook een verkorte Zeeuwse versie. Die is wel verfilmd onder de titel '60-plus, just divorced'. Deze versie werd al geselecteerd voor filmfestivals in Sint-Petersburg, Sotsji en Kiev. 

Trailer van 60-plus

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement