Volledig scherm
Er werd gedegen onderzoek gedaan naar de aan de kant gezette voertuigen en hun bestuurders. © Camile Schelstraete

Grote internationale verkeerscontrole bij Westdorpe

WESTDORPE - Bij een grote verkeerscontrole in op de Tractaatweg in Westdorpe moest woensdagavond één persoon zijn voertuig achterlaten omdat die nog een boete van 1177 euro open had staan en die niet direct kon betalen. Een bestuurder kreeg - vanwege het breken van de voorwaarden van een eerder vonnis - een boete van 860 euro en een rijontzegging van twee maanden.

Daarnaast werd er één openstaande bekeuring van 282 euro geïnd; de bestuurder betaalde direct. Er werden ook drie bekeuringen uitgedeeld;  voor verkeerde verlichting, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, en een loszittende uitlaat.

De politie hield de controle samen met de Koninklijke Marechaussee en de Belgische politie een internationale verkeerscontrole op de Tractaatweg. Met behulp van ANPR (camera’s die kentekens van voertuigen scannen) werden de voertuigen geselecteerd voor de controle. Er werd specifiek gelet op vermoedens van verschillende vormen van criminaliteit zoals drugscriminaliteit, woninginbraken, overvallen en witwassen. Ook werd gelet op de technische staat van de voertuigen. 

In totaal werden 54 auto’s en 75 personen gecontroleerd. De controle was van 18.00 uur tot 2.30 uur. 

  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910