Volledig scherm
Er werd gedegen onderzoek gedaan naar de aan de kant gezette voertuigen en hun bestuurders. © Camile Schelstraete

Grote internationale verkeerscontrole bij Westdorpe

WESTDORPE - Bij een grote verkeerscontrole in op de Tractaatweg in Westdorpe moest woensdagavond één persoon zijn voertuig achterlaten omdat die nog een boete van 1177 euro open had staan en die niet direct kon betalen. Een bestuurder kreeg - vanwege het breken van de voorwaarden van een eerder vonnis - een boete van 860 euro en een rijontzegging van twee maanden.

Daarnaast werd er één openstaande bekeuring van 282 euro geïnd; de bestuurder betaalde direct. Er werden ook drie bekeuringen uitgedeeld;  voor verkeerde verlichting, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, en een loszittende uitlaat.

De politie hield de controle samen met de Koninklijke Marechaussee en de Belgische politie een internationale verkeerscontrole op de Tractaatweg. Met behulp van ANPR (camera’s die kentekens van voertuigen scannen) werden de voertuigen geselecteerd voor de controle. Er werd specifiek gelet op vermoedens van verschillende vormen van criminaliteit zoals drugscriminaliteit, woninginbraken, overvallen en witwassen. Ook werd gelet op de technische staat van de voertuigen. 

In totaal werden 54 auto’s en 75 personen gecontroleerd. De controle was van 18.00 uur tot 2.30 uur. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement