Volledig scherm
Dumping drugsafval in de Waterstraat in Hulst

Grote dumping drugsafval in sloot Waterstraat Hulst

HULST - In een sloot aan de Waterstraat in Hulst is woensdag een flinke lading drugsafval gedumpt. Een passant betrapte de daders. De politie onderzoekt de zaak.

De passant betrapte de daders bij het uitladen van het spul. Hij belde meteen 112. Het betreft resten van een hennepkwekerij. De politie is ter plaatse gekomen voor onderzoek. De sloot is eigendom van waterschap Scheldestromen en het schap zal dus moeten opdraaien voor de kosten van de afvoer. Volgens een woordvoerster van het schap bedraagt de rekening enkele honderden euro's.

Volledig scherm
Drugsafval Waterstraat Hulst.

Drugsafvaldumpingen komen steeds vaker voor in de grensstreek. Met name van drugslaboratoria, maar ook attributen voor de kweek van hennep worden vaak in het buitengebied uit busjes gegooid. ,,Die criminelen weten ook wel dat er hier in Zeeuws-Vlaanderen maar een paar agenten beschikbaar zijn. De pakkans is nihil”, aldus de getuige die de Hulster dumpers betrapte. 

Het afval in de Hulster sloot werd opgeruimd door een aannemer. Het bleef nog even blijven liggen totdat de politie het onderzoek ter plaatse had afgerond.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement