Grote drukte bij vernieuwde Albert Heijn XL in Vlissingen

VIDEOVLISSINGEN - De eer was niet aan een wethouder, een burgemeester of een andere notabele. Mevrouw Ter Weer, al heel lang een vaste klant mocht het lint voor de verbouwde Albert Heijn XL doorknippen.

Ter Weer schreef bedrijfsleider Jack van Oers een brief waarin ze schreef hoe de winkel haar een soort stamkroeg was geworden. Als dank mocht ze de winkel openen.

Plattegrond

Volledig scherm
Mevrouw Ter Weer mocht de vernieuwde AH XL openen. © Ruben Oreel

Koud was het lint voor de verbouwde AH XL doorgeknipt, of de massa wachtende klanten stroomde binnen. Alsof Vlissingen wekenlang helemaal geen supermarkt had. Wie in de oude winkel, blind naar de pindakaas en cervelaat kon lopen kwam moest flink wennen. Vandaar dat klanten een plattegrond kregen.

Niet alleen de supermarkt heeft een facelift gekregen. Ook de Etos en de Blokker kregen tijdens de verbouwing een flinke make-over.

Voor AHXL-bedrijfsleider Jack van Oers komt er een einde aan een hectische tijd. Tevreden kijkt hij naar het binnenstromende volk. ,,Drie en halve week, dat is lang voor Albert Heijn-begrippen maar als je dit ziet... Voor ons is het een tien plus.''

Nog groter 

De grote Albert Heijn is nog iets groter geworden. Een zes meter brede reep van de buurman Blokker is bij de winkel gevoegd. Het plafond is helemaal van metaal, dat was hout. Straks komen er 1676 zonnepanelen op het dak en is de winkel helemaal klimaatneutraal. 

Op de fruitafdeling wordt dry misting gebruikt: een nevel die over het fruit hangt en de houdbaarheid verlengt. Verder is er 'schepvis', waarbij de klant zelf de gewenste hoeveelheid mosselen en garnalen kan opscheppen. Ook zijn er koopjes voor de klanten in de 'voordeelstraat' en het 'aanbiedingsplein'. 

Er zijn drie kassa’s voor cash, vijf voor pinnen en tien palen voor mensen die zelf de boodschappen scannen. 

Volledig scherm
heropening albert heijn vliss. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement