Volledig scherm
Het schip Yasa Canary, een groot bulkschip afkomstig uit de Marshalleilanden. © Yara Sluiskil

Grootste verlading ooit bij Yara Sluiskil: 48.000 ton kustmestkorrels

SLUISKIL - Op de kade van Yara Sluiskil wordt momenteel een schip geladen met maar liefst 48.000 ton ureum- en nitraathoudende kunstmestkorrels. Het is de grootste verlading die ooit in de geschiedenis van Yara heeft plaatsgevonden. 

Het schip Yasa Canary, een groot bulkschip afkomstig van de Marshalleilanden, kwam eerder deze week aan in Sluiskil en wordt vandaag geladen. Yara is er blij mee, grote hoeveelheden in één keer verschepen is financieel interessant en is duurzamer. Het is wel een logistieke uitdaging, laat het bedrijf weten. Bijna de helft van een silo wordt leeggehaald en tijdens de belading worden er nog tonnen  kunstmestkorrels bij geproduceerd. 

Het bulkschip vertrekt uiteindelijk naar Santos en Rio Grande in Brazilië en San Francisco.  Rond middernacht is het schip waarschijnlijk volgeladen. Afhankelijk van het tij, de Yasa Canary kan alleen met hoogwater de sluis uitvaren, vertrekt het schip in de loop van zaterdagochtend. De laatste grootste verscheping bij Yara was de African Lunde, in december 2016, met 39.000 ton.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement