Volledig scherm
© Thinkstock

Groep 7 Theo Thijssenschool Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

VLISSINGEN - Dat er veel sluikreclame wordt gebruikt in YouTube-video’s en op Instagram, wisten de leerlingen uit groep 7 van de Vlissingse Theo Thijssenschool wel. Maar afgelopen week hebben ze dat ook met eigen ogen gezien. De leerlingen van juf Marjet Struijk deden mee aan een landelijk online spel om de verschillende toepassingen én gevaren van (digitale) media te leren kennen. Ze deden dat zo goed, dat ze de Meest Mediawijze Klas van Zeeland zijn geworden.

,,Het spel ging over vier kinderen die 24 uur lang niet gevonden mochten worden”, legt Struijk uit. Iedere dag moest het spel gespeeld worden en moesten er vragen beantwoord worden. De school die de meeste vragen goed had, won.

Struijk merkte dat er vooral veel ‘oooh, zit dat zó’-momenten voorbij kwamen bij de kinderen. ,,Veel dingen hebben ze al eens gehoord, zoals bijvoorbeeld het gebruik van sluikreclame. Maar nu zagen ze het ook echt.”

De provinciale overwinning kwam voor de kinderen als een verrassing. ,,Ze waren daar niet mee bezig. Ze wilden vooral het spel uitspelen. Waren heel benieuwd of het die vier kinderen zou lukken om onvindbaar te vinden. En ja, dat is gelukt.”