Volledig scherm
Nertsfokkerij © ANP

GroenLinks wil inzicht in overtredingen Zeeuwse nertsfokkerijen

MIDDELBURG - GroenLinks is bang voor misstanden bij Zeeuwse nertsfokkerijen. Statenlid Gerwi Temmink heeft vragen gesteld aan het provinciebestuur naar aanleiding van een landelijke controle bij pelsdierhouderijen.

Het ministerie van Economische Zaken meldt dat bij de controle is gebleken dat 20 van de 64 onderzochte bedrijven te veel dieren houden. GroenLinks vraagt het dagelijks provinciebestuur om te achterhalen of er ook controles zijn geweest bij Zeeuwse nertsfokkerijen en of die zich wel of niet aan de regels houden.

Temmink dringt aan op duidelijkheid over de situatie in Zeeland met betrekking tot overtredingen op de Wet verbod pelsdierhouderij. De partij heeft gesprekken gevoerd met de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) die samen met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) verantwoordelijk is voor de handhaving.

Daarbij is de indruk ontstaan dat er onvoldoende capaciteit is voor controles, waardoor het aantal overtredingen groeit. GroenLinks wil weten of die landelijke trend zich ook in Zeeland voordoet.

  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910