Volledig scherm
Het Veerse Meer, gezien vanaf de Veerse Gatdam. Inzet: een kaartje waarop te zien is waar het schiereiland moet komen. © Google Maps

GroenLinks vindt 'vastgoedexplosie' in Veerse Meer onbehoorlijk bestuur

MIDDELBURG - Het recreatieproject Zeeuwse Lagune is een 'vastgoedexplosie' in het Veerse Meer.

Dat kan niet in een Natura 2000-gebied waarin nu al te weinig vogels verblijven. Dat vindt de Statenfractie van GroenLinks. Fractieleider Gerwi Temmink wil van het dagelijks provinciebestuur weten hoe de geplande bouw van het schiereiland bij de Veerse Gatdam mogelijk is in een door Europa beschermd natuurgebied.

Onlangs werd duidelijk dat de gemeente Noord-Beveland wel oren heeft naar het recreatieproject in het Veerse Meer. Het gaat om onder meer 20 vrijstaande woningen, 20 penthouses, 48 appartementen en een restaurant op een volgens GroenLinks 'reusachtig schiereiland'.

Nu al blijft het aantal niet-broedvogels op die locatie achter, aldus GroenLinks. De reden daarvoor wordt onderzocht. De partij vindt het discutabel om dan uitgerekend in zo'n kwetsbaar gebied een project te ontwikkelen. De provincie moet volgens Temmink een signaal afgeven dat de Zeeuwse Lagune in strijd is met het kustpact en met behoorlijk bestuur.