Volledig scherm
© Lex de Meester

Groene energiereus Ørsted sponsort Zeeuwse KNRM-stations

VLISSINGEN - Ørsted, dat voor de Zeeuwse kust de windparken Borssele 1 en 2 bouwt, gaat de KNRM sponsoren. De vier Zeeuwse kuststations (Breskens, Westkapelle, Cadzand en Neeltje Jans) krijgen een financiële injectie die ‘de vrijwilligers het werken vergemakkelijkt', laat  woordvoerder Stefan de Bruijn weten. 

Over de hoogte van het bedrag doet de woordvoerder geen uitspraken. ,,Dat doen wij nooit. Het ligt ook aan de behoefte.” De keuze voor de  KNRM is logisch, geeft hij aan: ,,Het is het een sympathieke organisatie. Onze onderhoudsmedewerkers zijn als het ware hun buren. Het kan ook zo zijn dat wij onverhoopt ooit zelf een beroep moeten doen op hen.En wellicht moeten onze mensen ook nog wel eens een beroep op hen doen.” Dit najaar komt er een evenement waar Ørsted actief op zoek gaat naar donateurs voor de KNRM vertelt De Bruijn.

Het Deense Ørsted zoekt vanuit de bedrijfsfilosofie als 'goede buren’ verbinding met de omgeving. Vooral als het bedrijf een nieuwe markt opgaat of activiteiten ontwikkelt. De groene energiereus zette zijn eerste stappen in Nederland in Zeeland, waar eerder al samenwerking werd gezocht met ZB, het muZEEum, Scalda en de HZ. Ook werd de Oranjemolen - waar een informatiepunt komt over het windpark - voorzien van een generator voor duurzame energieopwekking. 

Ørsted legt momenteel de windparken Borsele 1 en 2 aan. Een onderhoudsbasis voor die parken verrijst aan de Buitenhaven in Vlissingen. Donderdag werd bekend dat Ørsted meedoet in de aanbestedingsprocedure voor het windpark dat voor de kust van Zuid-Holland moet verschijnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement