Volledig scherm
© Guido van der Heijden

Gratis vakantiehuis voor ambulancepersoneel hele jaar door

GOES - Het Witte Kruis heeft binnenkort een heel jaar een vakantiewoning beschikbaar gesteld voor ambulanceverpleegkundigen die in Zeeland helpen de gaten in de roosters te vullen. Het Witte Kruis doet dit na de goede ervaringen in de zomermaanden.

In juli en augustus lukte het om elke week één extra verpleegkundige naar Zeeland te halen. Volgens het Witte Kruis toonden verpleegkundigen uit het hele land belangstelling voor de combinatie van een gratis korte vakantie met werken. Een verpleegkundige die niet bij het Witte Kruis  in de regio Zeeland werkt kan het vakantiehuis voor zes personen boeken. In ruil daarvoor helpt de verpleegkundige zijn collega’s in Zeeland door het invullen van vier ambulancediensten per week. Die diensten worden normaal betaald.

Het Witte Kruis heeft voor de actie van 20 december van dit jaar tot eind volgend jaar een chalet geboekt op het Roompot Beach Resort bij Kamperland. 

Niet alleen ambulancepersoneel wordt met een gratis werkvakantie naar Zeeland gelokt. De Zeeuwse huisartsen lukte het afgelopen zomer ook om collega's diensten te laten draaien.