Gooi die pop nou niet weg, want Mieke lapt ze op. ‘Ik speld de dracht net als in het echt’

VIDEOGOES - Engelengeduld heeft ze. Echt. Want als je ziet hoe sommige poppen bij haar binnenkomen... Niet normaal. Maar Mieke gaat er juist dán goed voor zitten. Aan haar keukentafel. Daar lapt ze poppen in Zeeuwse klederdracht op. Uit liefde. Want ze staan op het punt van ‘uitsterven’. ,,Ik speld de dracht net als in het echt.” Maar om dat te kunnen blijven doen, heeft ze hulp nodig. 

 1. Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’
  PREMIUM

  Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’

  ZIERIKZEE - Het plan voor een muziekcafé pal naast De Biet aan de Nieuwe Haven in Zierikzee is van de baan. Vastgoedondernemer Sjoerd Dillisse, eigenaar van het pand, krijgt van de gemeente geen toestemming daar een danszaal te openen. Maar Dillisse geeft niet zomaar op en heeft zijn zinnen nu gezet op het pand schuin daar tegenover, tegen de Zuidhavenpoort. ,,Dat is ook nog eens drie keer zo groot!”
 2. Rooien, planten, graven en nu bouwen; de familie Mohrmann knapt Hof Duinvliet bij Domburg op en wil ook het huis herbouwen
  PREMIUM

  Rooien, planten, graven en nu bouwen; de familie Mohrmann knapt Hof Duinvliet bij Domburg op en wil ook het huis herbouwen

  DOMBURG - Al 25 jaar is de familie Mohrmann bezig om Hof Duinvliet aan de rand van Domburg in oude luister te herstellen. Stapje voor stapje slagen ze erin het eeuwenoude buiten te herstellen door vooral veel te rooien en te planten, te graven en op te hogen. Nu willen ze ook het oude huis dat daar ooit stond weer opbouwen. Bas Mohrmann: ,,We hopen dat we over ruim twee jaar hiermee de belangrijkste mijlpaal van deze historische restauratie kunnen realiseren.”