Volledig scherm
Proost op de overwinning. Vlnr Gerard Reuvers, Krijn Weeda en Harry Mesker. © Krijn Weeda

Goesenaar wint ludieke autorally Carbage Run

GOES - Vijf dagen in een oud barrel door vijf verschillende landen rijden en zo veel mogelijk ludieke opdrachten uitvoeren. Dat is de Carbage Run in een notendop. En het team van Gerard Reuvers (32) uit Goes ging daar afgelopen weekend met de winst naar huis.

De Carbage Run wordt door de organisatie zelf omschreven als een 'barrelrally' waarbij het niet om snelheid draait, maar om de lol. Deelnemen kan alleen in een auto van vóór 1998, met een maximale dagwaarde van 500 euro. 

Opdrachten

Aan de wedstrijd van afgelopen week deden in totaal 550 teams mee, waaronder Reuvers met zijn jeugdvrienden in hun BMW 5-serie uit 1998. Ze reden door Duitsland, Polen, Estland, Letland en Litouwen en kregen elke dag een lijst met opdrachten, waarmee ze punten konden verdienen.

Van een vrouw in bikini meenemen over de finish, tot de auto ín een trein op de foto zetten en van oude bankbiljetten zoeken, tot op de Poolse televisie komen. De challenges konden niet gek genoeg. De Goesenaar en zijn vrienden zagen daar de lol wel van in en waren bloedfanatiek. Met succes, want ze wisten met 68 punten de eerste plaats te bemachtigen, terwijl het totaal van de nummer twee rond de veertig bleef hangen.

Tactiek

Wat hun tactiek was? ,,In contact komen met de lokale bevolking", antwoordt Reuvers. ,,Zonder hen kom je nergens. Zij weten precies waar of bij wie je moet zijn." Bovendien is het contact met de locals volgens Reuvers ook het leukste aan de wedstrijd. ,,Het is heel gezellig. Na het uitvoeren van de opdrachten gaan we vaak samen nog wat eten of wat drinken", vertelt hij. ,,Soms krijg je zo ook een totaal ander beeld van een land. Wij dachten bijvoorbeeld dat Polen heel erg achter liep qua ontwikkeling. Maar dat viel ons echt reuze mee."

Ook de avonden op de camping, waar steeds alle deelnemers verbleven, vond Reuvers gezellig. Net als de sfeer in de auto tijdens ritten van zo'n 800 kilometer per dag. Het is dan ook niet echt een verrassing dat hij volgend jaar weer mee wilt doen. ,,Maar we moeten eerst goed kijken of de auto het nog een jaar overleeft."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement