Volledig scherm
Manda Heddema keert terug in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. © Marcelle Davidse

Goese Manda Heddema terug in boekenpanel van De Wereld Draait Door

GOES - Boekenverkoopster Manda Heddema uit Goes keert na een jaar afwezigheid terug in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Het huidige panel wordt vervangen, waardoor Margreet de Haan uit Vlissingen niet terugkomt.

Het vierkoppige panel bespreekt in het populaire tv-programma maandelijks nieuwe boeken. De afgelopen tijd ging een panel steeds twee jaar mee. Nu wordt al na één jaar afscheid genomen van onder anderen Margreet de Haan, eigenaresse van boekhandel 't Spui in Vlissingen. Het programma kiest vanwege het jubileumjaar - het gaat om de vijftiende jaargang - voor een panel met oude bekenden. 

Zeer vereerd

Heddema, eigenaresse van De Koperen Tuin in Goes, zat van 2016 tot 2018 al in het panel. Ze zegt ‘zeer vereerd’ te zijn dat ze mag terugkomen. Opvallend is dat ze haar dochter Iris Meijer opvolgt - de Amsterdamse zat afgelopen jaar in het panel. ,,Ik heb haar wel eerst even gebeld voordat ik een besluit nam”, vertelt Heddema. ,,Ze vindt het jammer dat ze ermee moet stoppen, maar zei wel: als er dan toch iemand het overneemt, moet jij het maar zijn.”

Het panel is op 24 september voor het eerst op tv. Voor die tijd moeten de leden een boel boeken gelezen hebben. Heddema gaat een drukke periode tegemoet, beseft ze. ,,Je bent er zo 20 uur in de week mee kwijt. Maar dat heb ik er graag voor over.”

Jammer

Margreet de Haan noemt het besluit van De Wereld Draait Door ‘jammer'. ,,Het was een hectische, intensieve, spannende en bovenal erg leuke ervaring.” Boos dat de panelleden dit keer al na één jaar werden bedankt, is ze niet. ,,Welnee. Dat gaat zo in de tv-wereld. Bovendien kan ik nu weer tijd in andere dingen steken. Ook fijn.”

Volledig scherm
Margreet de Haan. © Oreel Ruben
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement