Volledig scherm
Manda Heddema keert terug in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. © Marcelle Davidse

Goese Manda Heddema terug in boekenpanel van De Wereld Draait Door

GOES - Boekenverkoopster Manda Heddema uit Goes keert na een jaar afwezigheid terug in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Het huidige panel wordt vervangen, waardoor Margreet de Haan uit Vlissingen niet terugkomt.

Het vierkoppige panel bespreekt in het populaire tv-programma maandelijks nieuwe boeken. De afgelopen tijd ging een panel steeds twee jaar mee. Nu wordt al na één jaar afscheid genomen van onder anderen Margreet de Haan, eigenaresse van boekhandel 't Spui in Vlissingen. Het programma kiest vanwege het jubileumjaar - het gaat om de vijftiende jaargang - voor een panel met oude bekenden. 

Zeer vereerd

Heddema, eigenaresse van De Koperen Tuin in Goes, zat van 2016 tot 2018 al in het panel. Ze zegt ‘zeer vereerd’ te zijn dat ze mag terugkomen. Opvallend is dat ze haar dochter Iris Meijer opvolgt - de Amsterdamse zat afgelopen jaar in het panel. ,,Ik heb haar wel eerst even gebeld voordat ik een besluit nam”, vertelt Heddema. ,,Ze vindt het jammer dat ze ermee moet stoppen, maar zei wel: als er dan toch iemand het overneemt, moet jij het maar zijn.”

Het panel is op 24 september voor het eerst op tv. Voor die tijd moeten de leden een boel boeken gelezen hebben. Heddema gaat een drukke periode tegemoet, beseft ze. ,,Je bent er zo 20 uur in de week mee kwijt. Maar dat heb ik er graag voor over.”

Jammer

Margreet de Haan noemt het besluit van De Wereld Draait Door ‘jammer'. ,,Het was een hectische, intensieve, spannende en bovenal erg leuke ervaring.” Boos dat de panelleden dit keer al na één jaar werden bedankt, is ze niet. ,,Welnee. Dat gaat zo in de tv-wereld. Bovendien kan ik nu weer tijd in andere dingen steken. Ook fijn.”

Volledig scherm
Margreet de Haan. © Oreel Ruben
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 3. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.