Volledig scherm
© arie kievit

Goese loverboy (22) had nu niet vrij mogen zijn

DEN BOSCH - Een 22-jarige Goesenaar die eind 2016 werd veroordeeld omdat hij een 17-jarig meisje uit Vlissingen tot prostitutie dwong, loopt ten onrechte vrij rond. Dat bleek woensdag tijdens de behandeling van zijn zaak in hoger beroep.

De Goesenaar kreeg in totaal vier jaar cel in twee verschillende zaken. Beide draaiden om het in de prostitutie brengen van een minderjarig meisje. Toen hij tweederde van zijn straf in de ene zaak erop had zitten, werd hij vervroegd in vrijheid gesteld. Dat is op zich niet ongewoon. Maar omdat er nog hoger beroep liep in die zaak, had dat niet gemogen.

Wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft, heeft de man in elk geval nog lang niet genoeg gezeten. Het eiste gisteren voor het hof in Den Bosch zes jaar cel tegen de man in beide prostitutiezaken.

Het toen 17-jarige meisje uit Vlissingen werd november 2014 gevonden in een huis in Middelburg. De week ervoor bracht de 22-jarige Goesenaar haar samen met een vrouwelijke medeverdachte naar een chalet op camping Stelleplas in Heinkenszand. Daar werden foto's van het meisje gemaakt en werd een advertentie opgesteld. Ook zouden de Goesenaar, zijn vrouwelijke medeverdachte en een mannelijke medeverdachte daar afspraken hebben gemaakt over de verdeling van de opbrengst.

Het meisje had tenminste veertien klanten. Ook zij moesten zich eind 2016 voor de Middelburgse rechtbank verantwoorden.

De 22-jarige Goesenaar durfde gisteren niet voor het hof te verschijnen, bang dat hij zou worden vastgezet. Zijn advocaat Maarten Pijnenburg was er wel. Volgens de raadsman was zijn cliënt er niet bij toen op Stelleplas over prostitutie werd gesproken. Dat zou ook blijken uit verklaringen die de vrouwelijke medeverdachte in hoger beroep heeft afgelegd. Haar verklaringen hebben volgens Pijnenburg 'de bodem onder het bewijs weggeslagen'.

De 29-jarige mannelijke medeverdachte uit Arnhem heeft zijn hoger beroep ingetrokken. Dat vertelde zijn advocate gisteren bij het hof. Hij kreeg eind 2016 vier jaar cel.

Het hof doet uitspraak op 5 september.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”