Het strand van Ouddorp in betere tijden.
Volledig scherm
Het strand van Ouddorp in betere tijden. © Qphoto

Goeree-Overflakkee houdt mensen weg bij strand

OUDDORP - De gemeente Goeree-Overflakkee doet er alles aan om een grote toestroom vanuit Rotterdam naar de stranden dit paasweekeinde te voorkomen. 

 Alle parkeerterreinen bij de stranden van Ouddorp zijn afgesloten. Politie, handhavers en verkeersregelaars zijn aanwezig op de verschillende routes richting het strand om mensen te vragen terug naar huis te gaan. Langs de toegangswegen komen mobiele matrixborden met de oproep weg te blijven.

Het gaat om de parkeerterreinen bij de stranden van Ouddorp. Parkeren in de berm is niet toegestaan, daar wordt ook op gecontroleerd.  De afsluiting blijft zo lang het nodig is. Het afgelopen weekend nam de drukte op de Goereese stranden al toe. 

De sluizen van en naar de jachthavens worden ook afgesloten. De afsluiting van de sluizen van Middelharnis, Stad aan ’t Haringvliet, Ooltgensplaat en Oude-Tonge is aanvullend op het besluit om jachthavens ook te sluiten voor dagrecreatie. De gemeente wil zo voorkomen dat passanten alsnog de jachthavens binnenvaren. 

Eerder had Goeree-Overflakkee  het ook al verboden om op campings en recreatieparken aanwezig te zijn. Het verbod geldt ook voor dagrecreanten.

Brouwersdam blijft open

De maatregelen op het Zuid-Hollandse eiland  zijn voor de Veiligheidsregio Zeeland geen reden om langs de Schouwse kust ook parkeerterreinen of wegen ook af te sluiten. Ook de Brouwersdam tussen Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee blijft gewoon open. 

Wel blijft de VRZ de situatie continu in de gaten houden. Mocht het ergens in Zeeland toch te druk worden, waardoor de mensen niet de voorgeschreven anderhalve meter afstand kunnen houden, zal alsnog ingegrepen worden.

De VRZ waarschuwt mensen die naar de Schouwse stranden dat er geen strandbewaking is. De reddingsbrigade is hiermee gestopt om geen risico te lopen op besmetting met het coronavirus. Het besluit is genomen in overleg met de gemeente Schouwen-Duiveland. ,,Frisse neus halen op het strand? Pas op bij hoog water!”, twitterde de VRZ. 

Net als in voorgaande weken vraagt de Veiligheidsregio aan iedereen van buiten de provincie om weg te blijven en het bezoek aan Zeeland uit te stellen tot betere tijden. Tot nu toe is sinds half maart massale drukte in Zeeland uitgebleven.

Voor een aantal plekken gelden al beperkingen. De boulevards in Vlissingen zijn dicht voor gemotoriseerd verkeer. Ook parkeerplaatsen langs de Westerscheldedijk in Perkpolder zijn verboden terrein. Verder zijn in een aantal gemeenten speelplekken afgesloten omdat het er te druk werd.