Volledig scherm
Gijs van de Broeke is de winnaar van het ringrijden in Zevenhuizen © Moniek Corbijn

Gijs van de Broeke wint demonstratie ringrijden in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging mocht afgelopen zaterdag een demonstratie ringrijden verzorgen in Zevenhuizen. 16 rijders gingen daar van start. Gijs van de Broeke en Jasper van der Maas wisten alle 22 ringen in te steken. Gijs won de kamp en werd zo de winnaar van de dag. De pollepel werd gewonnen door Arno Francke.

In Aagtekerke werd een koppelwedstrijd verreden. 2 koppels staken samen 47 ringen. Patrick Kodde en Floris Moens wonnen de kamp en werden zo de winnaars van de wedstrijd. Sjoerd Blaas won het persoonlijk klassement door 29 van de 30 ringen in te steken. Patrick Kodde mocht ook de pollepel mee naar huis nemen. Miriam Coomans won de prijs voor het mooist versierde trekpaard en Natasja de Buck won in de categorie overig.

De Grijpskerkse ringrijders vereniging reed zaterdag hun laatste ringrijwedstrijd van dit seizoen op de kerkring. Teun Dingemanse en Arjo Francke staken beiden 30 ringen in. Teun won het duel en werd dagwinnaar. Ook won hij de pollepel, waar hij de 10mm ring voor moest steken. De 10mm ring kwam in meerdere kampen in de bus te hangen. De 1e beker werd namelijk ook op deze ring beslist in het voordeel van Wilko Francke. Melanie van der Meule won de 1e prijs voor het mooist versierde trekpaard. Amber de Ridder had haar pony het mooist versierd en won in de categorie overig de 1e prijs. Jante de Visser reed haar eerste wedstrijd en stak 7 ringen.

In Gapinge werd een sjezenwedstrijd verreden tijdens de jaarlijkse braderie. Een ander parcours als andere jaren omdat de dorpsstraat grotendeels open ligt. Er was slechts 1 koppel wat alle 90 van de 90 ringen wist te steken en dat waren de winnaars die hun titel van vorig jaar verdedigde. Angelina Francke en Ab Paauwe werden ondanks de andere route kampioen van Gapinge. Voor de 2e plaats moesten 2 koppels kampen dit waren Lieneke en Adriaan Reijnierse en Melanie de Bruijn die met Jan Geldof reed. Melanie en Jan wonnen de kamp en werden 2e. Melanie reed sterk op de kleine ringen, dat liet zij ook zien op de beurten voor de pollepel. Geen ring liet ze hangen en zo werden ze met de volle 50 punten de winnaars van de pollepel. Helene Louwerse en Roy Paauwe debuteerden samen in de sjees. Helene stak 85 van de 90 ringen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.