Volledig scherm
Een van de bassins van rioolwaterzuiveringsinstallatie Walcheren bij Ritthem. © Lex de Meester

Gezuiverd rioolwater terug naar de polder

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen pompt het gezuiverde water van de rioolwaterzuiveringen Walcheren bij Ritthem en Willem Annapolder bij Kapelle tijdelijk terug het achterliggende gebied in. Normaal gesproken wordt het gezuiverde water op de Westerschelde geloosd.

Het waterschap neemt de maatregel om in deze droge periode de waterkwaliteit in de polders goed te houden en het peil in de sloten op hoogte te houden. Vorig jaar bleek het terugpompen bijzonder effectief. In totaal heeft waterschap Scheldestromen vijftien zuiveringen waarbij het gezuiverde water rechtstreeks of via een slotenstelsel naar het buitenwater wordt afgevoerd.

,,Het gezuiverde water wordt gedoseerd en gecontroleerd in de sloten gebracht zodat de waterkwaliteit in het slotenstelsel nauwlettend in de gaten kan worden gehouden”, aldus het waterschap. Deze maatregel past Scheldestromen alleen bij droog weer toe. Zodra het weer gaat regenen, stopt het waterschap met deze maatregel omdat dan de samenstelling van het rioolwater  en dus ook het gezuiverde water  kan veranderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement