Gezonken jacht in Middelburg ondanks ruime inzet hulpdiensten niet gevonden

videoMIDDELBURG - De hulpdiensten zijn zondagochtend massaal uitgerukt omdat in Middelburg een klein jacht gezonken zou zijn. Het was niet duidelijk of het schip aangemeerd of varende was, en of er mensen aan boord waren. De brandweerduikers zochten met man en macht naar het verdwenen schip, maar konden niets vinden. Iets na 15.00 uur werd de zoekactie gestaakt.

De hulpdiensten hebben intensief gezocht naar het verdwenen schip, maar konden zelfs met twee Sonar-apparaten niets vinden. Op basis van de meldingen is een zeer ruim zoekgebied afgezocht, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. Toch gaven meerdere getuigen aan dat ze het vaartuig hadden zien zinken. Ondertussen bestaat er een vermoeden om welke boot het gaat. De politie zoekt naar de eigenaren van de vermoedelijke boot.

Ruim uitgerukt

Hulpverleners bij het kanaal door Walcheren, waar een boot is gezonken.
Volledig scherm
Hulpverleners bij het kanaal door Walcheren, waar een boot is gezonken. © HV Zeeland

De eerste melding kwam rond 11.00 uur eerder bij de brandweer binnen. Zij rukten met een blusvoertuig, een redvoertuig en twee waterongevallenteams met duikers uit in de richting van de Maisbaai in Middelburg. Voor de zekerheid werden ook een paar ambulanceteams en een traumahelikopter gealarmeerd. Verschillende getuigen vertelden de hulpdiensten dat de boot aan de zuidkant van het kanaal door Walcheren gezonken zou zijn, ter hoogte van het Stadskantoor van de gemeente Middelburg. Het scheepvaartverkeer in het kanaal door Walcheren werd stilgelegd.

Reddingsactie na uur gestaakt

Omdat de hulpdiensten rond 12.30 uur meer dan een uur en zonder resultaat met hun zoektocht naar de eventuele drenkelingen bezig waren, verlegde de brandweer hun focus naar het vinden van de boot. Het brandweerteam uit Goes kon daarop naar de kazerne terugkeren. De duikers zochten in samenwerking met het Team Onderwaterzoekingen van de politie verder naar het jacht, maar tevergeefs.

Vragen

De Veiligheidsregio Zeeland kreeg tijdens de zoekactie vragen of het schip daadwerkelijk gezonken was. Volgens de hulpdiensten waren er meerdere, verschillende meldingen van getuigen.