Hoofdrolspelers Daan Schuurmans (rechts) en Fedja van Huet van de dramaserie Vliegende Hollanders.
Volledig scherm
Hoofdrolspelers Daan Schuurmans (rechts) en Fedja van Huet van de dramaserie Vliegende Hollanders. © AvroTros

Gezocht: Zeeuwen die willen figureren in ‘grootste Nederlandse dramaserie ooit gemaakt’

ARNEMUIDEN - Schitteren naast acteurs als Daan Schuurmans en Fedja van Huet? Zeeuwen die daar van dromen, kunnen deze maand hun kans grijpen. Van 14 tot en met 17 oktober komt de filmcrew van de nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders naar Arnemuiden voor opnames en daarvoor worden mannen en vrouwen vanaf 16 jaar gezocht om te figureren. 

In Zeeland wordt de ELTA opgenomen, de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam, die in augustus 1919 werd gehouden in aanloop naar de oprichting van KLM. De productie is specifiek op zoek naar mannen met baarden en snorren en een man van ongeveer 43 jaar met baard die op 16 en 17 oktober Prins Hendrik kan spelen, de echtgenoot van koningin Wilhelmina die de ELTA op 1 augustus 1919 opende. Daarnaast zijn voor de opnames mensen nodig die figureren als geldschieters, journalisten, kelners, piloten en toeschouwers die kijken naar de London-Melbourne Race. Iedereen wordt van top tot teen gestyled naar het jaar 1939 en krijgt originele kleding aan uit die tijd. Er is wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan: de mannen mogen niet langer zijn dan 1.83 en moeten maximaal confectiemaat 54 dragen. 

Vliegende Hollanders, volgens de producenten één van Nederlands grootste dramaseries ooit gemaakt, speelt zich af tijdens de begindagen van commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker en oprichter van de KLM Albert Plesman waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tussen de twee wereldoorlogen tot een belangrijke speler op het luchtvaarttoneel te maken. 

De achtdelige televisieserie zal in het najaar van 2020 worden uitgezonden door AVROTROS op NPO1 en Hoofdrollen worden vertolkt door Daan Schuurmans, Fedja van Huet, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer, Bram Suijker en Steef de Bot. De regie is in handen van Joram Lürsen.

Meer informatie of aanmelden kan via e-mail naar vliegendehollanders@figuratie.nu, voorzien van een recente foto met naam, leeftijd en telefoonnummer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement