Volledig scherm
PREMIUM
Het is pikdonker 's ochtends vroeg op het Jaagpad. © Maurice Steketee

Gevaarlijkste fietspad van Zeeland wordt eindelijk veiliger

VLISSINGEN - Bij nacht en ontij over het Jaagpad tussen Middelburg en Vlissingen fietsen of wandelen? Levensgevaarlijk, vinden veel fietsers die dagelijks over het smalle, onverlichte pad langs het Kanaal door Walcheren rijden. Het regende de afgelopen jaren ongelukken. Scooters botsten op fietsers, hardlopers werden omver gereden door brommers. De provincie heeft nu een eerste stap gezet naar een veiliger Jaagpad: een proef met ledspots.

De eerste ledspots zijn inmiddels geplaatst op een deel van het traject. Flip Nieuwenhuize van de Fietsersbond Zeeland spreekt van ‘een sprong voorwaarts’. ,,Dit biedt perspectief, maar of het de oplossing is? Het blijft een smal en druk fietspad. Zeker met die snelle e-bikes die erbij zijn gekomen, is het een van de drukste en gevaarlijkste fietspaden van Zeeland. Maar het is in ieder geval een eerste winst.” 

Nieuwenhuize denkt dat het vrij uniek is dat een fietspad wordt verlicht met ledspots. ,,Ik kan me zo snel geen andere fietspaden herinneren, zeker niet in Zeeland.”