Valkenburg enkele dagen na de enorme overstromingen van de Maas.
Volledig scherm
Valkenburg enkele dagen na de enorme overstromingen van de Maas. © Joris van Gennip

Getroffen Limburgers mogen uitblazen in Zeeland - Rotary Zierikzee regelt onderkomens

ZIERIKZEE - Limburgers die getroffen zijn door de watersnoodramp in hun regio en hulpverleners die in het gebied zijn ingezet kunnen vanaf september komen uitblazen in een vakantiehuisje of caravan in Zeeland. Op initiatief van de Rotary Zierikzee worden verdeeld over Zeeland gratis accommodaties aangeboden voor een weekend of midweek.

 1. Scherp debat over PFAS in Westerschelde: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’
  PREMIUM

  Scherp debat over PFAS in Wester­schel­de: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’

  MIDDELBURG - Het geduld van Zeeland raakt op. Na een zomer waarin de vragen over de PFAS-vervuiling in de Westerschelde zich opstapelden, willen Zeeuwse politici nu antwoorden. In een scherp Statendebat werd vrijdag aangedrongen op een harde opstelling tegenover Vlaanderen, een pas op de plaats in de Hedwigepolder en een waarschuwing om geen vis meer uit de Westerschelde te eten.
 2. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om PFOS-vervuiling stil te houden

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om PFOS-vervuiling stil te houden

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht bij Antwerpen in 2017 werd tegengehouden vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuwe opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen verantwoordelijk voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister verantwoordelijk voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen.