Volledig scherm
Grondwerk en aanplant van helmgras in Waterdunen. © Camile Schelstraete

Gesprek over Waterdunen loopt nog

MIDDELBURG - De provincie Zeeland is nog met de stichting Het Zeeuwse Landschap, waterschap Scheldestromen en de gemeente Sluis in gesprek over hun bijdragen aan de meerkosten van het natuur- en recreatieproject Waterdunen.

Dat schrijft het dagelijks provinciebestuur in antwoord op vragen van Statenlid François Babijn (Partij voor Zeeland). Babijn had een waslijst aan vragen gesteld over het project. Hij vroeg daarbij onder meer naar de bijdragen van de samenwerkingspartners aan het project. De provincie en het Rijk betalen elk 3,7 miljoen euro om het tekort te dekken. Uit de antwoorden blijkt dat niet alle financiële risico's afgedekt zijn. Babijn vroeg of geld opzij gezet wordt voor het geval de kreek in Waterdunen verzandt of dichtslibt.

De provincie stelt dat de getijdenduiker, waarlangs zeewater de kreek in- en uitloopt, zo is ontworpen dat verzanding wordt voorkomen.

De praktijk zal moeten uitwijzen of het systeem voldoet. Mocht toch gebaggerd moeten worden dan zullen de partners de kosten delen. Maar de discussie hierover loopt nog, aldus Gedeputeerde Staten.

Volledig scherm
Francois Babijn.