Volledig scherm
Gers Pardoel.

Gers Pardoel sluit Bevrijdingsfestival in Vlissingen af

VLISSINGEN - Gers Pardoel sluit dit jaar het Bevrijdingsfestival Zeeland af. Hij is vrijdag 5 mei vanaf 23.00 uur te zien op het hoofdpodium op het Bellamypark in Vlissingen.

Het is de tweede keer dat Pardoel, bekend van de hits Bagagedrager en Ik Neem Je Mee, op het festival is te zien. Drie jaar geleden was hij in Vlissingen als een van de Ambassadeurs van de Vrijheid, die per helikopter langs de diverse provinciale bevrijdingsfestivals reizen.

Met de onthulling van de slotact is het programma van het Zeeuwse festival voor dit jaar compleet. Eerder was al bekend dat de band De Staat, dit jaar een van de Ambassadeurs van de Vrijheid, Vlissingen zal aandoen. De band treedt om 19.00 uur op.

Op het hoofdpodium treden verder Soweto Soul (13.00 uur), Lucas Hamming (15.00 uur), TenTemPiés (17.00 uur) en Sabrina Starke (21.00 uur) op. Op het tweede podium op het Bellamypark, de Sena Performers Stage, worden Tom Tukker, SBMG, The Brahms, Zorita, Linde Schöne en The Upsessions verwacht.

Liberty Dance

Danceliefhebbers kunnen terecht in de Spuikom, bij de Liberty Dance Stage. Daar staan achtereenvolgens DJ's van de Kunstbende Zeeland, Sander Maas, Janick Megroot, RVB, Coady, Duck My Sick, Mischaa, Mike Mago en Funkerman op het programma.

Verder zijn er diverse kleinere podia in de Vlissingse binnenstad. Bezoekers kunnen ook in gesprek gaan met oorlogsveteranen, luisteren naar sprekers of de confrontatie aangaan met vooroordelen. Voor kinderen is er een speciaal programma samengesteld.

Kijk voor het volledige programma op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.