De Sint Jacobsstraat in Vlissingen is sinds zaterdagnacht weer vrijgegeven. De voordeur van het pand waar Johan Quist dood werd aangetroffen, is verzegeld door de politie.
Volledig scherm
De Sint Jacobsstraat in Vlissingen is sinds zaterdagnacht weer vrijgegeven. De voordeur van het pand waar Johan Quist dood werd aangetroffen, is verzegeld door de politie. © Eldridge Pentury

Gemist? John S. bekent moord op Vlissingse schoenmaker | Brand in rijtje woningen in Axel

Het Zeeuwse nieuws van vandaag gemist? Geen probleem. We zetten hier de belangrijkste artikelen van maandag 9 mei voor u op een rij.

 1. Rutte sterft dood door duizend sneden
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Rutte sterft dood door duizend sneden

  En toen werd Mark pislink. Lang in een opnieuw heel venijnig Tweede Kamerdebat over ‘Nokiagate’ acteerde de belaagde minister-president onverschilligheid. Hij zat lekker te oefenen met zijn smartphone. Maar donderdag om 14.10 uur precies verloor Mark Rutte zijn geduld en barstte hij zwaar geïrriteerd los. Hij heeft schoon genoeg van dit soort debatten. Dat eeuwige wantrouwen, dat gebrek aan basaal respect, het uitvergroten van fouten, die niet aflatende valsheid, de altijd opduikende suggestie dat hij altijd de boel belazert: monden in de Tweede Kamer vielen open en de mijne ook.
 2. Zeeuwse band The Dirty Daddies vergoedt boete voor fan: ‘Ik vond het zó stom van mezelf dat ik die telefoon had gepakt’
  PREMIUM

  Zeeuwse band The Dirty Daddies vergoedt boete voor fan: ‘Ik vond het zó stom van mezelf dat ik die telefoon had gepakt’

  ‘Wie is de dame die in de omgeving van Raalte een boete heeft gekregen voor fietsen met telefoon in de hand? We vinden het tasje aan je stuur zo mooi dat wij graag je boete betalen!’ Deze oproep van The Dirty Daddies heeft een bijzondere ontknoping. Voor de Zeeuwse band, maar ook voor de anonieme vrouw op de foto die de politie Raalte deelde. Maar moet je als band wel zo’n boete willen vergoeden?